Društveno odgovorno poslovanje (DOP) podrazumeva da se kompanija odgovorno ponaša prema zajednici, životnoj sredini, tržištu, imovini i zaposlenima. Nekako smo navikli da DOP viđamo uglavnom u velikim korporacijama i uređenim sistemima. Pored toga kompanije iz turističke industrije i nisu nam bile neki primer na polju DOP-a. Hteo sam da se DOP primenjuje i u našem poslovanju i smatrao sam da nam to samo može pomoći da budemo još bolji u poslu koji radimo.

Svi smo mi članovi društva i ma šta radili i čime god se bavili ne možemo funkcionisati i ponašati se kao da smo sami na planeti i biti fokusirani isključivo na sopstvene potrebe i probleme. Polazeći od toga da ako većina nas želi da pomogne da naše okruženje bude bolje mesto za život, ono će to stvarno i da postane.

Definisali smo dve oblasti delovanja našeg društveno odgovornog poslovanja i to podrška mladimapromocija Srbije kao turističke destinacije.

Mladi su naša ciljna grupa i trudimo se da maksimalno podržimo sve projekte na kojima se mladi takmiče kako u znanju tako i u sportu. Cilj nam je da pokažemo da se isplati takmičiti jer najbolje mlade nagrađujemo besplatnim putovanjima. Tokom godine učestvujemo na preko deset ovakvih projekata na beogradskom, novosadskom i niškom univerzitetu.

Smatram da svako treba da da svoj doprinos u promociji svoje zemlje. Stavili smo u funkciju promocije Srbije sve naše zaposlene i putnike koji su hteli da se uključe. Tako je nastao projekat #YouthAmbassadorSerbia sa akcijom MY NEXT STOP SERBIA. Cilj projekta je da mladi koji rade sa nama u timu i naši putnici putujući na naša putovanja promovišu Srbiju. Ideja je da prilikom upoznavanja ljudi iz insotranstva naši mladi kažu par reči o svojoj zemlji, da se fotografišu zajedno i da ih pozovu da posete Srbiju.

1544509_10154501090050094_861811691412354906_n 2Galeriju sa delom fotografija možete videti OVDE.

Ponosan sam na ceo tim u koji se uključilo preko 1000 mladih iz cele Srbije kao i naši mladi iz dijaspore.

Kvalitet projekta i rezultate koje smo ostvarili prepoznali su i članovi Privredne komore Srbije zaduženi za društveno odgovorno poslovanje kompanija iz Srbije. Ponosan sam što smo prva agencija u istoriji koja je dobila nacionalnu nagradu za DOP a da je iz naše branše.

IMG_7798Nagrada nas samo obavezuje da i dalje nastavimo našim putem i da verujemo da ćemo svi zajedno napraviti bolje društvo u kome živimo.