Video materijali sa putovanja imaju pokretačku moć. Nekad vas dirnu toliko emotivno da satima razmišljate o tome što se videli a nekada vas momentalno pokrenu da i fizički doživite ono što vam je prezentovano putem videa.

Predstavljamo profesionalne radove sa platforme VIMEO koje su obeležile predhodne godine i veliki broj ljudi inspirisale da krenu u neistražene magične predele naše divne planete. Nekolicini nas ova umetnička dela u naboju emocija naterala su suze na oči.

Leonardo Dalessandri

Jedan od najboljih vimeovaca u kategoriji putovanja. Svoj stil je počeo da oblikuje  2013. i danas svojim kadrovima u pokretu, ritmičkim prelazima i hyper lapse i slow motion tehnikom ostavlja bez daha. Pogledajte nešto što do sada niste sigurno videli i recite nam da li nakon odgledanog videa ne želite da posetite Tursku?

 

Christoph Rehage

Momak koji je 2008. na svom putu kroz Kinu za jednu godinu prepešačio 4500km. Tokom čitave godine se šišao niti brijao a sve to beležio svojom kamerom. Rezultat toga je ovaj sjajan video koji inspiriše i tera nas da krenemo na isti put.

Rick Mereki

Momak iz Australije koji je za potrebe jedne velike turističke agencije napravio ove tri fantastične priče pod nazivom MOVE-EAT-LEARN koji zapravo objašnjavaju suštinu putovanja. Za 44 dana obišao je 11 zemalja i napravio ovaj sjajan koncept od 3 kratka videa. Ovde predstavljamo jedan pod radnim naslovom MOVE a ostale možete pogledati na njegovom Vimeo kanalu.

Kirill Neiezhmakov

Ukrajinac koji svojom HyperLapse tehnikom ostavlja bez daha. Danas ga angažuju širom sveta jer prepoznaju moć koju njegov objektiv ima za promociju destinacije.  Predstavljamo vam video Moskve iz njegovog objektiva za koji je pokupio mnogobrojne nagrade.

Rob Whitworth

Takođe urbani filmmaker koji je svoju prezentaciju Dubaija podigao na najviši nivo. Pogledajte i njegove radove drugih gradova jer je momak fantastičan.

 

Jay Alvarrez

Pored prekaljenih profesionalaca tu su i mlade nade koje svoju kreativnost i način života odlično prestavljaju putem videa. Ovaj momak sa svojom devojkom i prijateljima putuje i pritom pravi odlične video materijale.

 

Firma Creative 

I za kraj moramo pohvaliti i lokal. Ekipa koja sarađuje sa nama i koja je ove godine zabeležila kadrove iz Srbije tokom prvomajskog URANAK festivala na Srebrnom Jezeru.