Instant Booking – Jedan od najvećih web sajtova u turističkoj industriji pokrenuo je ovu platformu.

TripAdvisor objavio  je da je završio pokretanje Instant Booking -a  za hotele u svim američkim i britanskim platformama. Ovaj servis  je sada dostupan u Americi i Velikoj Britaniji korisnicima na desktop i mobinim urađajima.

Lansiranje na drugim međunarodnim tržištima je sledeći korak.

“Mi nastavljamo da ravijamo ovu platformu i sve više i više putnika je zadovoljno što može planirati, uporediti i rezervisati  hotele na TripAdvisor”, rekao je Stephen Kaufer, predsjednik TripAdvisor. “Povratne informacije naših korisnika i naših partnera su vrlo pozitivna, a mi smo željni nastaviti širenje Instant Booking na novim tržištima širom sveta.”

TripAdvisor korisnicima omogućuje ne samo da uporede cene, već putem Instant Booking platforme i da rezervišu bez napuštanja TripAdvisor stranice. Putem dugmeta  “book” čitav proces rezervacije završavate na TripAdvisor strabici bez obzira što vam uslugu pruža partner.  Nakon što je nedavno dodao Marriott International, Hyatt hotele i La Quinta Inns & Suites  i dalje se povezuje sa globalnim brandovima, kao što su Choice Hotels, Akorom, Best Western International, Carlson Rezidor, Mandarin Oriental, i Langham.  Šest od deset najboljih svetskih hotelskih brandova sada koriste TripAdvisor-a Instant Booking platformu.

TripAdvisor ima više od 60 lanaca, hotelskih grupa i OTA partnera sa kojima je potpisan ugovor, a više od 235.000 jedinica je moguće instant rezervisati.