Viza za Egipat od danas bez posete Ambasadi ili plaćanja na ulazima u Egipat. Građani iz 41 države uključujući i Srbiju koji dolaze u Egipat mogu sada zatražiti online vize. Egipat je zvanično pokrenuo usluge online viza na Kairo ICT sajmu.

Prema njihovoj zvaničnoj web stranici, viza za Egipat je za jedan ulaz i važi najviše 30 dana. Svi putnici koji dolaze u Egipat za turističke, poslovne ili tranzitne svrhe moraju dobiti vizu.

Viza košta 25 dolara. Jedino što vam treba je pasoš koji će važiti 8 meseci od poslednjeg dana planiranog boravka u zemlji.

Pre ove odluke, građani ovih zemalja mogli su dobiti vizu prilikom ulaska u Egipat na aerodromima i u lukama. Sada mogu da se prijave i putem interneta i tako izbegnu čekanje u redovima na ulazima u zemlju.

Lista zemalja:

viza za Egipat

lista zemalja – eviza za Egipat

Vlada Egipta planira da stalno ažurira listu, tako da biste je trebali ponovo proveriti pre posete zemlji. Možda će vaša zemlja biti dodata na listu.  Ali ako nije, to ne znači da ne možete da posetite Egipat. Vi morate samo dobiti viza na tradicionalan način.i

Aplicirajte za vizu OVDE.